BRC - nowa - wersja 8: globalna norma bezpieczeństwa żywności

BRC - nowa - wersja 8: globalna norma bezpieczeństwa żywności

Kluczowe zmiany oraz ramy czasowe wdrażania nowego wydania BRC

8 wydanie BRC opracowano na podstawie szeroko zakrojonych konsultacji, których celem było zrozumienie wymogów zainteresowanych podmiotów i przegląd aktualnie zgłaszanych, pilnych kwestii z branży spożywczej. Informacje zostały opracowane i przeanalizowane przez grupy robocze złożone z zainteresowanych podmiotów międzynarodowych reprezentujących: producentów żywności, sprzedawców detalicznych, firmy z sektora gastronomicznego, jednostki certyfikujące oraz niezależnych ekspertów technicznych.

Nowe wydanie BRC skupia się na:

  • wsparciu rozwoju kultury bezpieczeństwa produktów;
  • rozszerzeniu wymagań dotyczących monitorowania środowiska naturalnego w celu odzwierciedlenia coraz większego znaczenia dla tego procesu;
  • zachęcaniu zakładów do dalszego rozwijania systemów bezpieczeństwa i obrony żywności;
  • sprecyzowaniu wymogów dotyczących stref ryzyka produktów: high risk, high care, ambient high-care;
  • zapewnieniu większej przejrzystości wymogów dotyczących zakładów produkujących karmy dla zwierząt domowych;
  • zapewnieniu globalnego stosowania i benchmarkingu Global Food Safety Initiative (GFSI).
Premium Quality Goods.png
Aby uzyskać więcej informacji na temat 8. wydania Globalnego standardu dt żywności oraz Akademii BRC kliknij tutaj (zaznacz pole Akademia BRC, żywność i październik, aby zobaczyć daty i szczegóły dostępnych szkoleń).

Dodatkowo informujemy, że BRC zmienia koszty opłaty rejestracyjnej
z 300 na 450 GBP jednocześnie oferując:
- szerszy dostęp do wiedzy technicznej dla certyfikowanych zakładów;
- nowe narzedzie Trace One Network  do zarządzania łańcuchem dostaw,
które umożliwi udostępnianie  treści raportów na nowej platformie
BRC Directory.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.